10 sfaturi pentru a alege corect aparatul de călcat-0

10 sfaturi pentru a alege corect aparatul de călcat

Nou sau second-hand? Clasic sau cu aburi? Ales la întâmplare sau după o evaluare completă a ofertelor existente? De ce anume ţineţi cont în alegerea aparatului de călcat potrivit, căci despre acest lucru vom discuta in continuare, atunci când analizaţi produsele expuse spre vânzare în standurile din magazine?

Deşi poate părea o alegere destul de uşoară, haideţi să aflăm care sunt sfaturile experţilor in călcat haine și rufe în acest sens. Un indiciu: cu cât este mai mare, cu atât este mai bine!

  1. Decideţi dacă aveţi nevoie de un aparat cu aburi sau unul obişnuit. Chiar dacă este mai scump, un aparat cu aburi prezintă o serie de avantaje: este mai rapid si mai eficient, putând fi folosit pe cele mai delicate ţesături pentru a înlătura cutele fără a deteriora materialul. Şi încă nu v-am spus partea mai bună: acesta poate fi folosit şi ca fier de călcat obişnuit, în timp ce unul normal nu poate, evident, să substituie un aparat cu aburi.

  2. Înainte de a cumpăra aparatul de călcat, încercaţi-l! Un fier de călcat practic şi comod va fi mai uşor de folosit pe termen lung.

  3. Când vine vorba de greutate, cu cât este mai mare, cu atât este mai bine. Alegeţi un aparat de călcat mai greu, pentru a vă uşura considerabil munca şi efortul depus pentru a călca un număr mai mare de haine.

  4. Alegeţi un fier de călcat cu cât mai multe găuri pentru abur. Aburul joacă un rol important în înlăturarea cutelor de pe hainele din bumbac şi pânză, prin urmare mai multe găuri înseamnă mai mult abur şi deci un rezultat mai bun.

  5. Optaţi pentru modele cu închidere automată. Această funcţie asigură oprirea fierului de călcat dacă este lăsat prea mult timp pornit pe talpă sau dacă se răstoarnă.

  6. O putere mai mare (aproximativ 1400 W) înseamnă căldură mai multă şi deci un aparat mai eficient.

  7. Talpa aparatului ar trebui să fie cât mai mare, pentru a scurta din timpul necesar călcării rufelor.

  8. În ceea ce priveşte talpa, ţineţi cont de faptul că suprafaţa lucioasă alunecă mai uşor pe material, în timp ce suprafeţele de culoare gri închis au mai multă aderenţă, însă ambele sunt la fel de eficiente. Indiferent de alegere, căutaţi un aparat cu suprafaţă rezistentă la zgârieturi, din oţel inoxidabil; acesta asigură alunecarea uşoară, chiar şi pe lână sau mătase.

  9. Capacitatea rezervorului de apa ar trebui să fie luată în considerare, mai ales dacă intenţionaţi să călcaţi regulat un număr mai mare de haine.

  10. În fine, pentru utilizatorii ocazionali, o opţiune practică o reprezintă un aparat cu cablu retractabil, care va ocupa mai puţin spaţiu de depozitare.

CalcHaine.ro - Calcatorie de haine din 2014. © Toate drepturile rezervate.