Garderoba bebelusului – mod eficient de organizare in dulap

Poate ca suna putin cam pompos spus “garderoba”, dar, daca stai sa te gandesti, chiar si la varsta asta, bebelusul tau are o colectie impresionanta de hainute. Unele primite cadou, altele cumparate chiar de catre tine, pentru ca nu te puteai abtine.

Daca pana acum dulapul cel mare din dormitor era suficient pentru voi, parintii, acum va trebui sa ii faceti loc si celui mic sau sa ganditi un dulap special pentru el in care sa ii depozitati hainutele si alte articole necesare.

Bazandu-ne pe experienta noastra de parinti, am conceput un mod de a organiza lucrurile copilului astfel incat acestea sa fie organizate pe categorii, la indemana, sa fie usor de gasit. Stim cu totii ca, atunci cand avem un copil mic, nu avem timpul sau nervii necesari sa cautam un lucru (de multe ori cu bebele urland in brate).

Garderoba bebelusului pe categorii de haine

In primul rand, aduna toate hainele la un loc si sorteaza-le pe marimi. Pune deoparte hainele prea mari, pe care nu le poate purta in prezent. Pe acestea le vei aseza pe un rand in spatele dulapului si nu vor fi la vedere dar nu conteaza, pentru ca nu le folosesti momentan.

Hainele le poti aranja astfel:

  • pe un raft poti pune body-urile cu maneca lunga, body-urile cu maneca scurta si pantalonii subtiri (colantii sau pantalonii de casa)
  • pe alt raft poti pune, bluzele cu maneca lunga, ploverele si hanoracele si pantalonii grosi
  • un raft separat poate fi dedicat pijamalelor, sacilor de dormit, sosetelor, colantilor, bavetelelor si caciulitelor, pe care le poti organiza usor in cutii sau cosulete de plastic
  • daca este sezonul rece, pe un raft vei avea geci, pantaloni, salopete de zapada, manusi, paturi groase
  • daca este cazul, pune intr-o cutie de plastic si incaltarile celui mic, eventual langa cea cu sosete

Organizarea altor lucruri utile in dulap:

  • dedica un raft din dulap prosoapelor de baie (ar trebui sa ai cam 5-7 prosoape de baie si cateva prosopele mici de maini), muselinelor, cearceafuri cu elastic pentru pat sau lenjerii de pat
  • pe un raft la indemana poti pune scutece, in punga lor sau intr-o cutie dedicata, punga cu aleze si alte obiecte pentru igiena bebelusului
  • pe raftul de sus, unde nu umbli prea des, poti pune cutia cu incalzitorul de biberoane pe care il folosesti doar cand pleci undeva, cutia cu biberoane (daca nu le folosesti decat la nevoie), sterilizatorul si alte obiecte pe care le folosesti doar ocazional.

Am cam epuizat spatiul de depozitare dintr-un dulap de 2.5m inaltime, dar ce facem cu jucariile? Care se tot aduna. Ei bine, vei avea nevoie de un dulap special pentru ele, pentru ca veti avea din ce in ce mai multe.

Iti recomandam un dulap in care se potrivesc cutii de plastic pe care le poti folosi ca pe niste sertare. Sunt practice pentru ca le poti scoate oricand pentru a le spala.

Speram ca iti va fi de folos acest articol si ca ai luat macar cateva idei utile din el 🙂

 

CalcHaine.ro - Calcatorie de haine din 2014. © Toate drepturile rezervate.