Afla ce inseamna fiecare simbol de pe etichetele hainelor tale-0

Afla ce inseamna fiecare simbol de pe etichetele hainelor tale

Ai observat, probabil, pana acum, ca pe etichetele hainelor tale apar cateva simboluri care au scopul de a-ti arata cum sa le ingrijesti corespunzator si care este tratamentul termic maxim pe care il pot suporta, in functie de tipul de material.
Descifreaza simbolurile de pe etichetele hainelor tale cu ajutorul tabelului de mai jos:

 

EtichetaInstructiuneDescriere
Nu spala
Nu spălaArticolele marcate astfel nu trebuie spălate. Acestea pot fi sensibile la orice tip de umezire sau nu pot fi spălate într-o maşină de spălat obişnuită, din cauza dimensiunii lor.
Spala de manaSpălare manualăSpală manual la o temperatură a apei între 30° C şi maximum 40° C, în funcţie de respectivul articol. Mai întâi dizolvă detergent în multă apă. Lasă articolele să plutească în soluţie şi agită-le cu atenţie. Nu freca, nu trage sau răsuci. Apoi, clăteşte bine articolele, scurge apa cu grijă şi netezeşte-le. Tratează articolele colorate şi sensibile rapid şi nu le lăsa umede.
Spala la 30 gradeSpălare rufe fine la 30°CCiclu de spălare, de exemplu, pentru haine închise la culoare din bumbac, poliester, amestec de fibre etc. Alege un program de spălare corespunzător.
Spala la 40 gradeSpălare rufe colorate la 40°CCiclu de spălare, de exemplu, pentru haine închise la culoare din bumbac, poliester, amestec de fibre etc.
Spala la 60 gradeSpălare rufe colorate la 60°CArticolele colorate care nu trebuie spălate la temperatură de fierbere, de exemplu, din bumbac, modal, poliester şi materiale mixte.
Spala la 95 gradeSpălare cu fierbereArticole din bumbac sau in, albe, care pot fi fierte. Umple tamburul complet. Setează un program de spălare corespunzător (ciclu normal de spălare). Pre-tratează petele dificile.
Spalare usoara la 30 gradeSpălare uşoară la 30°CPentru articole, de exemplu, din modal, vâscoză, poliacril, poliester şi poliamidă. Redu cantitatea de rufe. Alege un program de spălare corespunzător. Evită centrifugarea sau seteaz-o pentru perioade scurte, pentru a minimiza riscul de şifonare.
Spalare usoara la 40 gradeSpălare uşoară la 40°CRufe fine, de exemplu, din modal, vâscoză, fibre sintetice (poliacril, poliester şi poliamidă). Redu cantitatea de rufe. Selectează un program de spălare corespunzător. Pre-spală numai materialele foarte murdare. Evită centrifugarea sau seteaz-o pentru perioade scurte, pentru a minimiza riscul de şifonare.
Spalare usoara la 60 gradeSpălare rufe colorate la 60°CSpălare "uşoară" a textilelor colorate: redu volumul rufelor. Tamburul nu trebuie să fie mai plin de două treimi. Setaţi programul de spălare corespunzător (spălare atentă). Pre-spală numai dacă textilele sunt foarte murdare. Evită centrifugarea sau seteaz-o pentru perioade scurte, pentru a minimiza riscul de şifonare.
Spalare foarte blanda 30 grade30° Spalare foarte blandaSpalare foarte blanda, la maximum 30° C. Redu substantial cantitatea de rufe.
Spalare foarte blanda 40 grade40° Spalare foarte blandaSpalare foarte blanda, la maximum 40° C. Redu substantial cantitatea de rufe. Maxim 1/3 din capacitatea uvei masinii de spalat sa fie umpluta cu rufe.
Nu calcaNu călcaPot apărea schimbări ireversibile dacă se foloseşte fierul de călcat.
Calca la max 110 gradeCalcă la temperatura maximă de 110°CCorespunde setării "Poliacril, poliamidă (nailon), acetat": dacă este necesar, articolele lucioase sau sensibile la presiune vor fi călcate cu o cârpă deasupra sau pe dos. Atenţie la folosirea fiarelor de călcat cu aburi (de obicei, călcaţi fără aburi). Nu deformaţi.
Calca la max 150 gradeCalcă la temperatura maximă de 150°CCorespunde setării "lână/mătase/poliester/vâscoză": calcă sub o cârpă uşor umezită. Se poate folosi un fier de călcat cu aburi. Evită apăsarea puternică. Nu deforma articolul.
Calca la max 200 gradeCălcă la temperatura maximă de 200°CCorespunde setării "Bumbac/in"; călcaţi umed; tratează, şi dacă este necesar, umezeşte; articolele lucioase sau sensibile la presiune trebuie călcate cu o cârpă deasupra sau pe dos. Se va folosi un fier de călcat cu aburi.
Nu usca in uscatorNu usca în uscătorArticole care nu pot fi uscate în uscător
Uscare usoaraProces de uscare uşoarăEste necesară atenţie când se usucă în uscător. Alege procesul uşor, cu acţiune termală redusă (temperatură, durata tratamentului).
Proces de uscare normalProces de uscare normalUscarea în uscător este posibilă în condiţii de încărcare normală, fără limitări.
Curatare chimica _1Nu curăţa chimic- Nu este permisă curăţarea uscată profesională
- Nu folosi produse de îndepărtare a petelor care conţin solvenţi.
Curatare chimica _2Nu se poate curata
Curatare chimica _3Curăţare uscată profesionistă cu: percloroetilen, hidrocarburi (benzine grele)- Proces de curăţare normal, fără restricţii
- Produsele din comerţ pentru îndepărtarea petelor pot fi folosite cu câteva restricţii. Se recomandă efectuarea unui test prealabil pe o parte ascunsă a articolului.
Curatare chimica _4Curăţare uscată profesionistă cu: hidrocarburi (benzine grele)- Proces de curăţare normal, fără restricţii
- Nu se vor folosi produsele din comerţ pentru îndepărtarea petelor pe bază de solvent.
Curatare chimica _5Se spala numai profesionist
Curatare chimica _6Curăţare uscată profesionistă cu: percloroetilen, hidrocarburi (benzine grele)- Proces uşor de curăţare cu limitarea stringentă a umidităţii adăugate şi/sau a acţiunii mecanice şi/sau a temperaturii
- Produsele din comerţ pentru îndepărtarea petelor pot fi folosite cu câteva restricţii. Se recomandă efectuarea unui test prealabil pe o parte ascunsă a articolului.
Curatare chimica _7Curăţare uscată profesionistă cu: hidrocarburi (benzine grele)- Proces de curăţare uşor cu limitarea stringentă a umidităţii adăugate şi/sau a acţiunii mecanice şi/sau a temperaturii.
- Nu se vor folosi produsele din comerţ pentru îndepărtarea petelor pe bază de solvent.
Curatare chimica _8Se spala si profesionist
Inalbire_1Nu înălbiTriunghiul cu o cruce diagonală (Crucea Sfântului Andrei) indică faptul că înălbirea nu este permisă. Folosiţi numai detergent fără clor.
Inalbire_2Este permis orice înălbitorTriunghiul gol este simbolul înălbirii cu clor şi oxigen.
Inalbire_3Este permis numai inalbitor pe baza de oxigen.

CalcHaine.ro - Calcatorie de haine din 2014. © Toate drepturile rezervate.