11 sfaturi pentru a mari durata de viata a hainelor tale-0

11 sfaturi pentru a mari durata de viata a hainelor tale

Am pregatit pentru tine 11 sfaturi care te vor ajuta sa te bucuri de hainele tale preferate pentru cat mai mult timp. In timp ce unele dintre ele ti se vor parea firesti, este posibil sa gasesti si cateva la care nu te-ai fi gandit.

  1. Pentru a pastra pentru cat mai mult timp culoarea blugilor si pentru a nu se decolora, intoarce-i pe dos inainte de a-i introduce in masina de spalat. Nu uita sa le inchizi fermoarul pentru a nu se deteriora sau pentru a nu agata alte haine. Ideal ar fi sa folosesti un detergent lichid, fara particule abrazive si sa setezi masina la mai putine turatii (800 sau 600). Astfel, vei evita sa scoti blugii de la spalat cu dungi albe decolorate.
  2. Pantalonii si, în general, hainele de culoare neagra, se calca cu ajutorul unei batiste sau orice alt material, doarece exista riscul de a capata luciu sau urme albe.
  3. Nu folosi in mod excesiv inalbitor cand speli hainele. Acesta, in timp, deterioreaza tesatura. Pune, in schimb cateva picaturi de suc de lamaie pe zonele ingalbenite.
  4. Inchide toate fermoarele hainelor inainte de a le baga la spalat pentru a nu deteriora restul hainelor. In schimb, nasturii nu ii incheia, pentru ca exista sanse mai mari sa se rupa.
  5. Nu depasi cantitatea maxima admisa a masinii de spalat, pentru ca se poate deteriora si poate strica hainele.
  6. Pentru a proteja sutienele, spala-l intr-un saculet de protectie, cu apa rece sau la o temperatura joasa, cu un detergent lichid fara particule abrazive, la un ciclu pentru haine delicate – daca nu vrei sa il speli de mana. Ideal ar fi sa il speli dupa fiecare purtare, pentru ca se acumuleaza transpiratie si bacterii.
  7. Cand speli haine imprimate, trebuie sa ai grija la temperatura apei. In general aceasta temperatura nu trebuie sa depaseasca 40º Celsius, insa exista cazuri in care temperatura apei de spalare nu trebuie sa fie mai mare de 30º Celsius. Nu folositi la spalarea textilelor inscriptionate detergenti sau alte produse de spalare (inalbitori), care contin clor.
  8. Calcarea tricourilor imprimate si a celorlalte textile inscriptionate se face pe interiorul acestora, sau punand un material textil de protectie intre imprimeu si fierul de calcat. Nu se calca cu fierul de calcat direct pe imprimeu.
  9. Pentru a spala un costum de baie, este recomandat sa umpleti chiuveta cu apa rece si sa adaugati un detergent lichid fara particule abrazive si sa lasati costumul in apa 30 de minute. Apoi il clatiti usor si il tamponati cu un prosop uscat. Il uscati pe uscator, eventual fara a-l prinde cu clestisorii, ca pot ramane urme de la ei. Evitati sa spalati costumul de baie la masina de spalat, dar daca totusi vreti sa o faceti, alegeti un program de spalare mai delicat si detergent lichid.
  10. Cand speli haine, sorteaza-le cu atentie si incearca sa pui hainele negre intr-un ciclu de spalare separat, fara sa le amesteci cu alte culori – astfel nu vei umple masina in exces si va exista mai putina frecare intre haine.
  11. Pentru a pastra culoarea hainelor vie cat mai mult timp foloseste un detergent de rufe lichid, este mai potrivit decat unul praf – acesta din urma are particule abrazive care decoloreaza hainele si pot ramane urme de detergent pe haine.

Speram sa-ti fie de folos aceste sfaturi si daca stii altele si vrei sa le imparti cu noi te rog sa ne scrii in comentarii.

CalcHaine.ro - Calcatorie de haine din 2014. © Toate drepturile rezervate.