Cum calci un costum – sfaturi utile-0

Cum calci un costum – sfaturi utile

Daca ai de calcat un costum pe care nu l-ai depozitat corespunzator si s-a sifonat si esti in pana de timp pana la interviu, nunta celui mai bun prieten sau o intalnire de afaceri, urmeaza sfaturile de mai jos pentru a avea un costum impecabil, fara semne de deteriorare rezultate in urma folosirii fierului de calcat.

Camasa

In primul rand, inainte de a calca orice, verifica eticheta hainei pentru ca va trebui sa adaptezi temperatura fierului de calcat in functie de materialul fiecarei piese de imbracaminte.

De obicei, camasile sunt din materiale naturale si se pot calca la temperaturi mai mari decat costumul, care, de cele mai multe ori, contine si poliester sau alti compusi sintetici. Asadar, iti recomandam sa incepi sa calci mai intai sacoul si pantalonii si abia apoi sa cresti temperatura si sa treci la camasa.

Daca vrei sa termini de calcat repede si sa fii eficient, trebuie sa te organizezi – calca mai intai gulerul, manecile si umerii si apoi treci la spate si la partea din fata. Foloseste partea rotunjita a mesei de calcat pentru a calca umerii camasii. La final, nu te grabi sa impachetezi camasa proaspat calcata. Pune-o pe un umeras, incheie nasturele de sus si las-o sa se odihneasca cateva minute inainte de a o impaturi sau a o baga in dulap.

Cravata, sacoul si pantalonii

Un sfat pe care trebuie sa il tii minte este ca o cravata nu se calca direct niciodata. Materialul este, de regula, foarte fragil, asadar, poti sa o infasori in jurul unei sticle cu apa calda pentru a netezi cutele sau poti folosi doar aburii de la fier. Daca vrei neaparat sa calci cravata, pune neaparat o bucata de panza peste ea si foloseste o temperatura cat mai mica la fierul de calcat.

Iar cand vine vorba de calcatul sacoului al pantalonilor, nu te stresa. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa stii sa te organizezi si sa ai un fier de calcat bun.

Cel mai bun lucru pentru costumul tau este un fier cu abur puternic, astfel incat sa nu fie nevoie sa calci efectiv, ci sa folosesti aburul pentru a netezi cutele. Insa, daca ai de-a face cu unele cute mai pronuntate, calca intotdeauna materialul intors pe dos. Ideal ar fi sa pui o panza intre fierul de calcat si costum, pentru a evita deteriorarea materialului. Foloseste capatul rotunjit al mesei de calcat pentru a calca mai usor umerii sacoului si betelia pantalonilor.

Dupa ce ai calcat costumul, iti recomandam sa il pui pe un umeras de lemn (nu pe unul de metal sau de plastic, pentru ca poate lasa urme la umeri). De asemenea, ar fi bine sa ai ceva spatiu intre umerase in dulap, sa nu le inghesui, pentru ca vei strica forma neteda rezultata in urma calcarii.

 

 

 

 

 

CalcHaine.ro - Calcatorie de haine din 2014. © Toate drepturile rezervate.