Cum sa economisesti timp pretios cu activitatile casnice

Probabil ca ati auzit si voi ca timpul este cea mai pretioasa resursa pe care o avem. Iar atunci cand muncesti cel putin opt ore pe zi, petreci inca vreo doua pe drum, cand ajungi acasa, mai ai doar cateva ore la dispozitie pentru a face de mancare, curat, a spala sau a te relaxa alaturi de cei dragi. Uneori, nici nu stii ce sa faci mai intai cand ajungi de la serviciu, mai ales daca esti si parinte.

Cand esti parinte, ai un motiv in plus sa gasesti solutii pentru a fii mai eficient in ceea ce priveste activitatile casnice – vrei sa petreci cat mai mult timp cu copilul tau.

Iata cateva idei care te-ar putea ajuta sa termini mai repede ceea ce ai de facut si sa iesi in parc cu cel mic:

  1. Mergi la hypermarket o data pe saptamana, de regula in weekend. Cumpara alimente de baza (orez, legume congelate, fasole uscata sau conserva, linte, naut, conserve, carne etc.), apa si altele utile pentru casa (hartie igienica, rola de hartie pentru bucatarie, saci de gunoi, etc.) pentru intreaga saptamana. Poti sa cumperi si fructe si legume proaspete pe care sa le folosesti in prima jumatate de saptamana, iar apoi sa treci doar rapid pe la piata pentru a lua fructe si legume proaspete. Vei economisi mult timp astfel, pentru ca mereu cand mergi intr-un hypermarket, pierzi vremea uitandu-te si la produse de care poate nu ai neaparat nevoie in momentul respectiv.
  2. Strans legata de recomandarea de la punctul unul este urmatoarea: planifica ceea ce vei gati pentru intreaga saptamana si foloseste ingredientele cumparate in weekend. Poti face cumparaturile sambata, iar duminica poti gati.
  3. Gateste cantitati mai mari de mancare. Poti gati mai multe feluri de mancare, de exemplu pentru doua zile sau pune cateva portii din ce ai gatit la congelator.
  4. Foloseste electrocasnice inteligente in bucatarie. De exemplu: un slow cooker cu programare automata (doar pui ingredientele in el si il lasi sa isi faca treaba, in timp ce tu faci altceva), un cuptor cu functia de oprire automata, o masina de facut paine sau un aparat de gatit la abur cu functie de oprire automata.
  5. Si in restul casei poti opta pentru electrocasnice care sa iti faca viata mai usoara. De exemplu, un aspirator care se plimba singur pe podea si face curat.
  6. Cand iti cumperi masina de spalat haine, ia-ti una cu o capacitate mai mare, astfel incat sa poti spala mai multe haine deodata.
  7. Si mai bine, ia-ti o masina de spalat haine cu uscator, vei economisi timpul pe care altfel l-ai petrece intinzand rufele.
  8. Foloseste mai multe cosuri pentru rufe, astfel nu vei mai pierde timp sortand hainele inainte de le baga la spalat. De exemplu: un cos pentru prosoapele de baie, un cos mai mic pentru lenjeria intima, unul pentru sosete, unul pentru articole albe.
  9. Pune-ti o masina de spalat vase in bucatarie. In fiecare zi petrecem cel putin jumatate de ora cu aceasta activitate. Aceasta te va ajuta chiar sa consumi mai putin apa, vasele vor fi spalate mai bine si dezinfectate pe deasupra (pentru ca le poti spala la temperaturi mari).
  10. Cand calci haine, folosesti un fier de calcat de calitate, mai greu, cu o putere mai mare si cu cat mai multe gauri pentru abur. Vei economisi mult timp calcand camasile din bumbac, care se calca greu.
  11. Cand ai foarte multe haine de calcat si te simti coplesit, apeleaza cu incredere la o calcatorie profesionala. Un astfel de serviciu este de mare ajutor si atunci cand pleci in concediu si vrei sa calci toate hainele pe care vrei sa le pui in bagaje.

CalcHaine.ro - Calcatorie de haine din 2014. © Toate drepturile rezervate.