Mic ghid în alegerea fierului de călcat

Unul dintre marile avantaje ale celor care aleg serviciile unei călcătorii profesioniste este lipsa grijilor. Iar o grijă în minus este atunci când nu trebuie să te complici cu achiziţionarea unui fier de călcat care, nu-i aşa, ai vrea să te ţină cât mai mulţi ani şi să-şi facă treaba bine.

Ce te faci însă când vine un asemenea moment şi eşti pus în dificultatea de a alege din multitudinea de modele de pe piaţă? Iată mai jos câteva sfaturi care te pot ajuta în această privinţă:

irons

● Ţine cont în primul rând de cât de des vei utiliza fierul. Dacă nu calci decât ocazional, n-ai nevoie de un aparat foarte costisitor. Important e să găseşti un fier care, la un preţ rezonabil, să poată călca bine atât haine mai subţiri sau din materiale mai fine cât şi haine mai groase.

● Trebuie să te gândeşti şi la tipul articolelor pe care le calci. Perdelele, de exemplu, necesită aproape întotdeauna mai multcurtain timp; aşadar, dacă eşti o persoană care calcă acest tip de articole foarte des, ai nevoie de un fier pe care să-l poţi manevra cu uşurinţă. Greutatea fierului si lungimea cablului trebuie luate în considerare în acest caz.

● Pentru un călcat rapid, cel mai bun fier este acela cu o putere cât mai mare. Cu cât se încălzeşte mai repede şi cu cât îşi menţine mai mult timp temperatura, cu atât este mai eficient. Alege deci fierul de călcat cu cât mai mulţi waţi (W).

În principiu, cele mai importante aspecte la un fier de călcat sunt puterea, aburul şi talpa. Însă aceste calităţi se găsesc mai rar în proporţii egale la un singur fier. Pe de altă parte, călcătoriile profesioniste pot răspunde tuturor necesităţilor tocmai datorită echipamentelor pe care le deţin. Pentru că un serviciu profesionist va avea întotdeauna cele mai diverse şi moderne echipamente pentru a face faţă cu succes oricăror situaţii.

Iar diferenţa se cunoaşte întotdeauna încă de la primul călcat.

 

CalcHaine.ro - Calcatorie de haine din 2014. © Toate drepturile rezervate.