6 accesorii indispensabile pentru a călca eficient

Nimeni nu poate contesta faptul că detaliile contează, iar când vine vorba de prima impresie, o cămaşă şifonată sau o rochie cu pliuri cu siguranță te va face să pari neglijent/ă în ochiul ager al interlocutorului.

Pe de altă parte, hainele călcate impecabil spun despre tine faptul că ești o persoană disciplinată şi ordonată, care apreciază valoarea detaliilor, chiar înainte de a participa la o conversație. Iar ca bonus, hainele frumos călcate îţi vor conferi un plus de încredere şi stil. Când vine vorba de călcat haine si rufe, există câteva accesorii care îţi pot ușura considerabil munca, transformând această activitate într-o joacă de copii, chiar şi pentru cei mai puțin experimentați. Iată care sunt acestea:

  1. Aparatul de călcat

Deloc surprinzător, aparatul de călcat este cel care va influenţa în mod decisiv felul în care vor arăta hainele tale.  Întotdeauna optează pentru un aparat de călcat cu talpă din titaniu, oţel sau aluminiu, cu putere mare, număr mare de găuri pentru abur şi cât mai confortabil în utilizare. PNE-327-full

  1. Masa de călcat

Alege o masă robustă şi stabilă, pe care poţi să calci confortabil. Iar ca sfat, îţi recomandăm să pui o folie de aluminiu sub materialul textil al mesei, pentru a reflecta căldura degajată de aparatul de călcat. În acest fel, vei călca din ambele direcţii în acelaşi timp. Ai grijă totuşi: astfel creşte şi riscul de a arde hainele în cazul în care nu eşti atent!

  1. Sticla cu pulverizator

Aceasta se va dovedi utilă pentru cei care nu au un aparat de călcat cu aburi. Tot ce trebuie să faci este să stropeşti uniform cămaşa sau tricoul care urmează a fi călcate şi să treci cu fierul de călcat peste cute, iar acestea vor dispărea în câteva secunde.

  1. Apa

Apa pe care o foloseşti la călcat nu ar trebui să conţină impurităţi sau concentraţii mari de calciu şi magneziu, care ar putea deteriora în timp aparatul de călcat sau care ar putea chiar să lase urme inestetice pe haine. De aceea,  foloseşte apă îmbuteliată şi nu apă de la robinet, pentru a prelungi viaţa aparatului de călcat şi eficienţa sa.

  1. Un prosop din bumbac de culoare deschisă

Poţi folosi prosopul în locul mesei pentru călcat, rulat şi pus în interiorul mânecilor de la cămăşi sau pur şi simplu pentru a îndepărta excesul de apă de pe haine.

  1. Apret (opţional)

Pentru a aplica apretul pe hainele uscate, este obligatoriu să calci ţesătura respectivă folosind un material textil. O variantă modernă şi foarte practică o reprezintă spray-ul cu apret, care nu deteriorează aparatul, nu încarcă hainele în mod excesiv şi lasă un miros foarte plăcut.

CalcHaine.ro © Toate drepturile rezervate. Website creat de AD. Logo creat de Raluca Gheorghe.