Cum sa iti calci hainele eficient – sfaturi pentru barbati

Rabdarea este o virtute, una pe care din pacate, multi nu o poseda. Un dulap plin cu haine implica frecvent intretinere suplimentara, cum ar fi calcatul, care necesita rabdare și cateva cunostinte de baza.
Calcatul nu este ceva ce ne place in mod special, este un proces consumator de timp și plictisitor.

Mai jos aveti cateva sfaturi care va vor ajuta sa treceti cu brio peste acest proces, intr-un timp cat mai scurt.

Pasul 1

Primul pas în calcatul cu succes al hainelor, este sa aveți uneltele necesare. Veti avea nevoie de un fier de calcat bun, o suprafata dura de fier (de preferinta o masa de calcat), iar uneori un spray apret.
Folosind spray apret, veti face hainele sa arate mai bine, in timp ce timpul alocat calcatului scade considerabil.

Pasul 2

Inainte de a incepe sa calcati, asigurați-va ca cititi cu atentie fiecare eticheta a hainelor, pentru a determina compozitia tesaturii si instructiunile de calcat pentru fiecare element. Apoi, pur si simplu alegeti setarile fierului de calcat.

Pasul 3

Amintiți-va sa nu lasati fierul de calcat fierbinte pe acelasi loc pentru mai mult de cateva secunde, deoarece hainele dvs s-ar putea arde si distruge permanent.

Pasul 4

De asemenea, cel mai bine este sa calcati hainele pe dos, pentru a pastra culoarea hainelor si pentru a preveni patarea acestora.

Cum calcati o camasa

Cand calcati o camasa, începeti cu gulerul, mutand fierul de calcat în sus și în jos, pe intreaga zona. Apoi treceti la maneci. Dupa ce ati calcat manecile, treceti la zona cu nasturi de la manseta si calcati cu atentie in jurul nasturilor si manseta. Pe parcursul acestui proces, asigurati-va ca mentineti cutele naturale ale camasii. Urmatorul pas este sa treceti la una dintre jumatatile din partea din fata, din nou, calcand cu atentie in jurul nasturilor. Apoi calcati si cealalta jumatate. La final, calcati camasa pe spate, avand grija sa nu sifonati zonele deja calcate.

De indata ce ati terminat, puneti camasa pe un umeras si inchideti primul nasture de sus pentru a pastra forma gulerului.

Cum calcati pantalonii

Atunci cand calcati pantaloni, incepeti cu betelia si apoi treceti incet catre partea de jos a pantalonilor.

Daca vreti sa calcati pantalonii cu dunga, atunci asezati-i paralel cu placa de calcat si miscati fierul de sus in jos, pe toata suprafata sifonata. Din nou, aveti grija sa respectati cutele naturale pe care le fac pantalonii si sa calcati pe langa cusatura laterala a pantalonului si nu peste, pentru a nu lasa urme. De indata ce ati terminat, puneti pantalonii pe umeras.

De asemenea important – spalarea hainelor

Inainte de a va apuca de calcat, asigurati-va ca hainele dvs. sunt impecabile, pentru ca daca ati calcat o camasa cu o pata pe ea, de exemplu, este posibil sa fixati permanent pata in tesatura.

Atunci cand va spalati hainele, folositi intotdeauna un detergent de calitate si balsam de rufe. Astfel veti prelungi durata de viata a materialului hainelor dvs. Mai mult, folosind un balsam de rufe de calitate va face hainele mai moi, placute la atingere si va scadea sansele ca acestea sa se sifoneze foarte tare.

Este foarte important sa puneti hainele la uscat pe umerase imediat ce s-a terminat ciclul de spalare si sa nu le lasati sa stea in masina de spalat sau in uscator. Incercati sa le calcati de indata ce s-au uscat, nu le lasati la uscat, sifonate, mai mult timp decat este necesar. Daca respectati aceste sfaturi, vor fi mai usor de calcat.

Sfaturi de siguranta!

  • Nu lasati niciodata fierul de calcat nesupravegheat pentru ca s-ar putea sa cada si sa arda ceva sau, mai grav, pe cineva.
  • Amintiti-va sa scoateti fierul de calcat din priza cand ati terminat de calcat.
  • Pentru a preveni arderea hainelor care sunt mai delicate (sau care nu sunt 100% naturale), puneti un material din bumbac peste haina pe care o calcati.
  • Unele piese de imbracaminte, cum ar fi costumele sau camasile din matase, sunt mai dificil de calcat si necesita mai multa atentie. Pe acestea va recomandam sa le duceti la o calcatorie profesionista.

Mult succes!

CalcHaine.ro © Toate drepturile rezervate. Website creat de AD. Logo creat de Raluca Gheorghe.