Curatatoria profesionala – cand e cazul sa apelam la ea?

Spre deosebire de alte tari, unde oamenilor li se pare firesc sa apeleze in mod frecvent la curatatoria profesionala de haine, in Romania acest tip de serviciu este inca in dezvoltare. Asta pentru ca multi dintre noi preferam sa ne spalam acasa anumite haine care de fapt ar trebui duse la curatatorie.

Iata insa care sunt principalele motive pentru care iti recomandam sa apelezi la o curatatorie profesionala de haine.

Lipsa de timp

Este evident ca primul motiv pentru care apelam la o curatatorie profesionala este lipsa timpului. Daca ajungi tarziu de la serviciu si trebuie sa faci de mancare, sa petreci timp cu copiii, atunci te-ar ajuta foarte mult sa poti delega aceasta sarcina.

Ceea ce este si mai grozav este faptul ca, atunci cand iti duci hainele la curatatorie, le iei curate si calcate, pe deasupra. Asadar, economisesti timp pretios in fiecare saptamana.

Haine patate sau foarte murdare

Oricat te-ai straduit sa scoti petele acelea de dulceata de afine de pe camasa, tot nu ai reusit? La o curatatorie profesionala se folosesc produse profesionale care elimina si cele mai incapatanate pete, fara a deteriora materialul.

Decat sa incerci tu acasa tot felul de metode empirice de a curata haina, riscand sa strici si materialul, mai bine o lasi pe seama expertilor.

Ai camasi, sacouri sau rochi albe, pe care, oricat ai incerca, nu reusesti sa le cureti astfel incat sa arate decent? Atunci singura solutie pe care o mai ai este sa le duci la curatatorie. Produsele si metodele de curatare folosite vor obtine rezultate neasteptate.

Haine care nu se pot spala acasa

Pe eticheta anumitor haine scrie ca nu pot fi spalate acasa, ci doar la curatatorie. Aici este vorba despre hainele din anumite tipuri de materiale mai delicate, costumele, hainele din piele, blana, rochia de mireasa etc.

Oricat am vrea, unele piese vestimentare pur si simplu nu pot fi aruncate in masina de spalat pentru a fi curatate. In plus, riscam sa le deterioram iremediabil.

Haine care arata impecabil – doar la curatatoria de haine

Oricat te-ai stradui acasa, nu vei reusi niciodata sa calci camasa perfect sau sa faci o dunga care va rezista la pantaloni. Asta pentru ca la curatatorie si la calcatorie se foloseste o aparatura profesionala, cu o putere mult mai mare decat cea a fierului tau de calcat de acasa.

Hainele duse la curatatorie vor arata mereu ca noi, vor fi impecabile, vor mirosi frumos si vor fi calcate ireprosabil. Unde mai pui ca isi vor pastra si culoarea pentru mai mult timp iar materialul isi va pastra caracteristicile un timp mai indelungat decat daca le-ai spala acasa.

Daca vrei sa citesti mai multe despre cum sa iti ingrijesti hainele, iti recomandam si articolul Afla ce inseamna fiecare simbol de pe etichetele hainelor tale

CalcHaine.ro - Calcatorie de haine din 2014. © Toate drepturile rezervate.